Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2011

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2011: Велосипедска свест

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

2011: Велосипедска свест

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

 

Во обид да го организираме првиот креативен фестивал за велосипеди, ВелоФест 2010 имаше концентрирани активности во април месец. Сега, одлучивме дека ВелоФест 2011 ќе се биде не само да биде креативен фестивалз а велосипеди, туку исто така да има настани во подолг времнски период. Затоа, оваа годна, ВелоФест ќе започне од април и ќе заврши во Октомври.

 

Темата за 2011 година е ’Велосипедска свест’. Потекнува од пораките прибрани од партнерите и индивидуалци за време и по ВелоФест 2010. Фокус ќе биде даден на овозможување на пренесување на гласот на велосипедската заедница, во рамките на фестивалот.

Сепак, специјална активност се подготвува да го поддржи ова прашање, за што ќе бидете информирани наскоро.

 

Иако дел од програмата е веќе позната, целосната програма ќе биде откривана со тек на време. Затоа, сите идеи кои сакате да ги вклучите во програмта, или би сакале да ги поддржите, можете слободно да ги искомуницирате со нас.

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Прилеп