Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2011

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2011: Велосипедска свест

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

ВелоФест 2011 Скопје

 • 28 април - ВелоФест 2011 Скопје - Град Скопје
 • 18:40 Градски плоштад „Македонија“
 • ... Почеток на ноќната тура
 • 19:00 Туристички инфо центар на Град Скопје
 • ... Жена парк
 • ... Куќата на Мајка Тереза
 • ... улица Македонија
 • ... Стара железничка станица
 • ... Св. Климент Охридски
 • ... Дебар Маало
 • ... Градскиот парк
 • ... кеј на реката Вардар
 • ... Градски Плоштад „Македонија“
 • ... Камени мост
 • ... Старата скопска чаршија
 • 21:00 Ла Кања, Стара скопска чаршија
 • ... Анимиран филм „Татко и ќерка“ од Мајкл Дудок де Вит
 • Учеството на туристичката велосипедска тура „Скопје навечер“ е на ваша сопствена желба и сопствен ризик. Организаторот не превзема одговорност за било какви повреди или несреќи кои може да се случат. Сепак, организаторот ќе ги превземе сите мерки кои се во негова моќ да спречи несакани случувања.

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Прилеп