Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

Повик за Македонски велосипедски филм

Имаш снимено филм за велосипеди?

Прати ни го!

 

Сите филмски работници, аматерски и професионални, се повикуваат да пратат свои филмови на тема „Градски велосипедизам“.

 

Филмовите траба да се:

- снимени во Македонија.

- за или со велосипеди.

- снимани во или околу населено место.

 

Филмовите може да се и анимирани.

Филмовите треба да се испратат на DVD.

Пријавување на филмовите е бесплатно.

Нема ограничување на број на пријавени филмови од еден автор.

 

Испрати го твојот филм на ВелоФест контакт адресата, заедно со пополнет формулар.

 

Краен рок за примање на филмовите е 19ти март 2010 година.

 

Правила и услови на Повикот за Македонски велосипедски филм.

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид