Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

Повик за Македонска велосипедска фотографија

Повелба на правата

Сите фотографи, аматерски и професионални, се повикуваат да пратат свои фотографии на тема „Градски велосипедизам“.

 

Фотографиите траба да се:

- фотографирани во Македонија.

- без или со минимална обработка.

- снимени после 1999.

 

Фотографиите треба да се пратат во дигитална форма - JPEG, EXIF 2.1 формат и да се со минимум 2Mp резолуција, а најмногу 10Mb големина.

 

Учеството на повикот е бесплатно.

 

Нема ограничување на број на фотографии од еден автор.

 

Испрати ги твоите фотографии на: foto [мајмунче] velofest.mk, заедно со пополнет формулар.

 

Краен рок за испраќање на фотографиите е 19 март 2010 година.

 

Правила и услови на Повикот за Македонска велосипедска фотографија.

 

Сите фотографии ќе бидат изложени во виртуелната галерија на фестивалот, додека избор од најдобрите ќе бидат изложени за време на фестивалот во сите градови каде тој ќе гостува.

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид