Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

2010: Градски велосипедизам

Градскиот велосипедизам е форма на велосипедизам која најмногу придонесува во подобрувањето на животот на луѓето. Тоа е интегрирана алатка, сеопфатна активност која овозможува активна физичка вежба, ослободување од стресот, јакнење на имунитетот, ефективно движење, транспорт кој се грижи за животната средина, намалување на градскиот сообраќаен метеж, намалување на емисијата на стакленички гасови, намалување на градската бучава, намалување на трошењето на природните ресурси, намалување на загадувањето на воздухот, намалување на загадувањето на водата, намалување на загадувањето на почвата, намалување на окупацијата на градскиот простор, и блискост со луѓето и градската околина.

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид