Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

Повик за Македонска велосипедска уметност и дизајн

ВелоФест бара уметници и дизајнери кои створиле нешто поврзано за велосипедите. Делата треба да се наменети за велосипеди/велосипедисти или да се изработени од велосипеди, односно нивни делови и да се изработени во Македонија.

 

Испрати ни фотографија од твоето дело.

 

Делата треба да се:
- на тема градски велосипедизам.
- изработени во Македонија.

 

Делата може да бидат уметнички дела или дизајнерски производ.

 

Пријавувањето на делата е бесплатно.

 

Нема ограничување на број на пријавени дела од еден автор.

 

Испрати фотографија од твоето дело преку е-пошта на: art [мајмунче] velofest.mk, заедно со пополнет формулар.

 

Краен рок за пријавување е петок, 19 март 2010 година.

Избор од пријавените дела ќе биде изложен за време на фестивалот, додека избор од дизајнерските дела ќе бидат изложени и во Лудус.

 

Повикот за Македонска велосипедска уметност и дизајн е поддржан од Лудус - Скопје.

 

Правила и услови на Повикот за Македонски велосипедска уметност и дизајн .

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид