Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

ВелоФест 2010 е остварен
со помош од:

Биди дел од ВелоФест - биди поддржувач, партнер или соработник.

 

 

поддржан од:

СкопјеСтрумицаПрилепКочаниOhrid

Берово Босилово ВиницаBitola Veles

 

Холандска амбасада

Германска амбасада во Скопје

 

AXIS

 

Sken Point

 

FagricomX Tool Design

 

Crven Krst

 

MNA

 

Cajt

 

Visoka Skola

 

Црвен КрстСојуз на Спортови на Град Скопје

 

LudusKoчо РацинГригор Прличев

 

Best Western

 

ГЕ-МК соработкаGTZГете институт

 

 

медиумски партнери:

AB Kanal

 

Канал 103 Life

 

MRT Radio2

 

Форум MakFax

 

FTG

 

Spic Sport PressVecer

 

On NetМалеш Нет Мега Стар

 

 

партнери:

МКЦКинотека на Македонија

 

Бели Мугри - Кочани

 

Архитектонски факултет

 

Планетум

 

СК ИлинденExtreme Bike BitolaEcoDromeПВК Поскок

 

MVK SpeedBike

 

 

соработници:

Велосипедска федерација на Македонија

 

СК Електрика

 

КОР. Eko Svest . ProAktiva

 

ЗЕЛСАматерски кино клубMCFБалканиа

 

 

благодарност за поддршката и личниот ангажман до:

Сашо Н. Алушевски

и

Михајло Мотески

 

 

иницијатори:

Одржливи иницијативиto4ak

Здружение на граѓани Одржливи иницијативи - Скопје

 

Енерџи

Велосипедски Спортски Клуб Енерџи - Скопје

 

plagij.at

Здружение на граѓани Плагиј.ат - Скопје

 

Екстрим спортс

Здружение на граѓани Екстрим Спортс - Скопје

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид