Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

Потрага по најстариот велосипед во Македонија

Погледнете во вашите гаражи, истражете ги вашите подруми, побарајте го велосипедот од вашиот дедо, можеби токму вие го поседувате најстариот велосипед во Македонија.

 

ВелоФест го бара сопственикот на најстариот велосипед во Македонија. Секој кој мисли дека е тој, се моли да ги контактира организаторите на фестивалот.

Предуслов е велосипедот да биде во возна состојба и да се наоѓа во Република Македонија.

 

Доставете ни фотографија, име на поризводител и модел на велосипедот и година на производство, односно купување. Доколку не сте сигурни за некој од овие податоци, доставете ни ја вашата најточна претпоставка.

 

Испратете ја фотографијата со податоците на е-поштата: najstar [мајмунче] velofest.mk

Ве молиме да не контактирате не покасно од петок, 19 март 2010 година.

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид