Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

Велосипедско кино

Фиксен град

Возење фиксни – феномен. Одблизу во Германија, лето 2009 година. Префрлање помеѓу велодром и семафори, курири и квазикурири, инспирација и револуција, велосипедски трикови и зависност од брзина, прагматизам и пасија, чистота и многу лична поезија.
Снимено во Август 2009 година.

 

e r t z u i ° film pres. FIXED CITY од e r t z u i ° film на Vimeo.

 

Фиксен град | трејлер [англиски титл] од fixed city на Vimeo.

ФИКСЕН ГРАД" | Кристиан Ансанд, Мартин Гилук | Германија 2009 | Документарец | 40’

Фиксен град е направен со поддршка од Keirin Berlin, ECMC и Cine Impuls Leipzig.

Сниман на 8mm филм во Берлин и Барселона
Samson сопственик на рамката и возач: Akeem, Berlin
музика од ORANGE DOT myspace.com/orangefiles

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид