Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

ВелоФест 2010 Скопје

 • 9 Април 2010 година
 • Вози велосипед до настанот
 • • Младински културен центар
 • 19:00 Почеток
 • ... изложба на Македонска велосипедска фотографија
 • Фотографии од: Јованчо Димоски; Атанас Бајлозов; Стилијан Бачев; Маја; Дарко Котевски; Јован Јованоски - Јофа; Менче Петреска; Ромина Кајтазова; Предраг Василевски; Горан Ристовски; Бојана Дрангова; Владимир Цветкоски; Иван Христов; Нада Илиевска; Даниел Стојаноски; и Дејан Колевски.

 • ... Најстар градски велосипед
 • ... Најубав градски велосипед
 • ... Велосипедска уметност и дизајн
 • ... Локални велосипедски клубови
 • 20:00 Проекција на филмови од повикот

*за проекциите во Фросина има доброволен билети по цена од 50 денари.

Со купување на билетот истакнуваш поддршка за идни органирања на ВелоФест.

Со секој купен билет се добива поклон

 

Skopje

 

MKC

 

Црвен Крст

Sport Federation of City of Skopje

 

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид